dr Boris Korenak, CFA, CIPM, FRM

2024
image
Finansijski stručnjak sa 17 godina međunarodnog radnog iskustva u Severnoj Americi, Bliskom istoku i Evropi, specijalizovan je za procenu investicionih performansi, finansijsko modeliranje i upravljanje rizicima. Njegovo bogato profesionalno iskustvo uključuje uloge u konsultantskoj firmi, kompaniji za upravljanje imovinom Forbes 300, finansijskom institutu, trgovačkom centru i akademskim krugovima.
Trenutno je docent na Beogradskoj bankarskoj akademiji, član nadzornog odbora u Eclectica - Beograd i izvršni partner u Investometrik Group - Toronto. Pored toga, drži predavanja na Investometrik-ovom Pripremnom kursu za CFA® program, koji je deo CFA Institute Prep partnerskog programa na Beogradskoj bankarskoj akademiji.
Njegov profesionalni put karakteriše posvećenost stalnom učenju i profesionalnom razvoju. Ova posvećenost je očigledna kroz sveobuhvatan spoj praktičnog iskustva, profesionalnih zvanja, formalnog obrazovanja i posvećenih istraživačkih inicijativa. Njegova profesionalna dostignuća uključuju sticanje oznaka CFA (2016), CIPM (2017) i FRM (2020), sve iz prvog pokušaja, kao i dobijanje licence portfolio menadžera koju je izdala SEC Srbije (2024).