Aleksandar Knežević, Generalni direktor, EVOZOME

2024
image
Aleksandar Knežević, vođa tima arhitekata, dizajnera i umetnika, vodi kreiranje struktura inspirisanih prirodom, koristeći biomimikriju kao ključni koncept. Kroz sinergiju umetnosti, nauke, arhitekture, dizajna i ekologije, njihov cilj je da unaprede lepotu sveta oko nas.
Osnovan 2018. godine, Evozome Design proizlazi iz eksperimenata sa različitim materijalima, duboko ukorenjenih u složenosti prirodnih oblika kao što je ZOME. Njihova arhitektonska vizija naginje suptilnim, organskim oblicima koji potiču iz prirode, podstičući evoluciju koncepta stanovanja.
Estetika njihovih struktura proizilazi iz inherentnog dizajna, rafiniranog kroz razvoj i postavljanje u prirodno okruženje. Svestan uticaja prirodnih materijala na ljudsko iskustvo, tim Evozome Designa pažljivo bira trajne i visokokvalitetne resurse, posebno drvo.
Njihove kreacije, poput modela Armadillo i Diamond i jedinstvenih ljuljaški, oživljavaju spontano, vođene inspiracijom ili zahtevima klijenata. Ključni izazov leži u prilagođavanju geometrijskog oblika ZOME-a različitim namjenama i lokacijama, naglašavajući harmoniju i estetiku u prirodnom okruženju, uz ekološku održivost kao imperativ.
Evozome poziva ljude da iskuse jedinstvenost prirode kroz svoje kreacije!