You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Učitavanje...

Vladan Vešković

Vladan Vešković

Generalni Sekretar, Udruženja banja Srbije


Nakon 12 godina u privatnom poslu, Vladan je generalni sekretar Udruženja banja Srbije od 2006. godine. Udruženje banja Srbije je nevladina i neprofitna asocijacija koja uspešno posluje poslednjie 52 godine. Okuplja 25 lokalnioh samouprava, isto toliko zdravstvenih ustanova u banjama, fakultete i univerzitete u oblasti medicine, hidrogeologije, turizma, ekonomije i marketinga.
Organizator je četiri Berze banja, četiri Kongresa banja, 3. Balkan Spa Samita. Brojnim nastupima na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima promovisao je geotermalni potencijal Srbije koji se, nažalost, koristi samo 5%. Koristi svaku priliku da ukaže na tradiciju srpske balneoklimatologije koja traje više od dva veka.
Vladan je član Nacionalnog saveta za razvoj turizma koji je formirala Vlada Republike Srbije, radne grupe za razvoj abnjskog turizma pri Ministarstvu turizma i Udruženja za turizam Privredne komore Srbije.
Opravdano verujući da banje Balkana mogu biti jedinstven i atraktivan turistički proizvod, sa kolegama iz Bugarske, Turske, Grčke, Hrvatske i Slovenije počinje organizaciju Balkan Spa Samita. Na prethodnih pet Samita čiji su domaćin bile Bugarska, Turska, Srbija, Hrvatska i Slovenija, ovaj tim je uradio mnogo, verovatno više nego što su i oni sami očekivali kada su 2010. Godine počeli d apišu jednu novu i jedinstvenu priču o banjama Balkana.
Malo je primera u kojima je entuzijazam dao tako ozbiljne, primenljive i održive rezultate. Februara 2015. Godine ovaj tim je u Beogradu osnovao Balkan Spa Institut, koga čine četiri stručna centra: za tretmane i medicinska istraživanja, Edukaciju, Balkan Spa Samit i centar za kvalitet i promociju.
Vladan je CEO Balkan Spa Instituta i tim lider centra za realizaciju Balkan Spa Samita.
Govornici
Pojedinosti događaja

Hibridni događaj

Saznaj više
Socijalne mreže