Drugi po redu GREET Vienna otvoren danas u Beču

image
U Beču je danas otvoren drugi po redu GREET Vienna specijalizovani događaj. Pred oko 300 regionalnih profesionalaca iz Rusije, Nemačke, Austrije, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije, organizator ovog događaja, gđa Sylvia Foissy, je svečano otvorila GREET Vienna 2014 i pozdravila prisutne. Nakon toga, gdin Johannes Hahn, evropski komesar za regionalnu politiku, ukazao je na sličnosti i razlike koje se međusobno ujedinjuju, od regiona do regiona, u okviru teritorija koje su predstavljene na ovom događaju. Program je dalje nastavljenn u dve konferencijske sale, gde su paralelno održani brojni paneli posvećeni razvoju nekretnina, sa pratećim ekonomskim temama i temam vezanim za razvoj zdravstvene infrastrukture.
 
Veličanstveni prostor palate Donje Austrije (Palais Niederösterreich) tokom 19. i 20. maja, predstavlja mesto za razmenu različitih mišljenja i stavova, koji će inicirati i formirati nova poslova partnerstva. Posebno mesto ove godine zauzima Serbian Lounge, štand srpskih kompanija i projekata. Zahvaljujući uspešnoj saradnji REBEC tima sa organizatorima GREET Vienna događaja, svoje mesto na štandu Republike Srbije našli su sledeći projekti, odnosno kompanije: „Small Steps“ iz Feketića, „SEE Offices“ iz Beograda, Industrijski Park Beograd, „EYEMAXX Log Centar“ Beograd, „Dunavske terase“, advokatska kancelarija „Janković, Popović & Mitić“ iz Beograda, greenfield projekat u Beškoj i projekat „Ground“ u opštini Pećinci.
 
Imajući u vidu kritično stanje u Republici Srbiji usled katastrofalnih poplava, REBEC tim nije propustio priliku da uz prezentacije projekata, posetioce obavesti o brojevima žiro-računa na koje mogu uplatiti novčane priloge za pomoć ugroženima. 
Štand Republike Srbije posetila je i gđa Vera Vidović, predstavnik Privredne komore Srbije u Austriji, koja je podržala prisustvo srpskih kompanija na ovakvim događajima i obavestila prisutne o aktivnostima koje preduzima predstavništvo Privredne komore Srbije u Austriji u vezi sa kritičnom situacijom u Srbiji.