Srbija je na dobrom putu da postane investicioni El Dorado u region

image
ponedeljak 7. april 2014.
Pred Vladom Republike Srbije su veliki izazovi. U očekivanju novih zakonskih rešenja, pozitivna su očekivanja mnogih investitra u najavi da će ti zakonski okviri dodatno urediti i preporučiti domaće investiciono tržište. Prvenstveno, kada su u pitanju novi zakoni koji će urediti oblasti planiranja i izgradnje kao i pratećih regulativa u okviru razvoja nekretina.   

Sa druge strane, pored novih zakonskih rešenja od lokalnih autoriteta po opštinama Srbije, da bi se poboljšao interes za investiranjme, očekuje se formiranje partnerske saradnje sa svakim potencijalnim investitorom. Kako je James Gunn, direktor Poseidon Srbija izjavio, bez novih zakona ali i opšte kvalitetne – partnerske podrške u lokalu, nema obostranog uspeha. Uspeh lokalne zajednice je smanjenje nezaposlenosti lokalnog stanovništva kroz uspešnu realizaciju investicije partnera koji su svoje poslovne interese brže zakružili i kroz kvalitetniju podršku lokalne uprave.
 
U nizu sve većeg broja investicionih uspeha u Srbiji, u ovom slučaju  investicije iz Britanije, primer je Capitol retail park izgrađen i otvoren na teritoriji opštine Šabac.

Kako je gdin Gunn izjavio, u Srbiji je moguće napraviti profit. Njihovo prisustvo u Srbiji je pozitivan znak za sve zainteresovane a posebno one iz Britanije. U narednom preriodu može se očekivati sve veći broj poduhvata u domenu razvoja nekretnina čiji su investitori iz Britanije.