V CEE Property Forum Beč, 19.09.2017

image
Ostalo je još tačno nedelju dana do1 početka V CEE Property Foruma koga organizuje Portolio. On se  održava polovinom septembra u Beču, tradicionalno u HOTEL PARK ROYAL PALACE kod Šenbrun parka. Uz eksluzivnu podršku RICS-a iz Budimpešte, ovaj skup je prvenstveno posvećen i namenjen njihovim članovima. Govornici su pretežno članovi ove renomirane svetske organizacije. Ove godine biće 70 reprezentativnih govornika koji će predstaviti aktuelnu situaciju razvoja investicionih projekata nekretnina u CEE region. Publika je raznovrstna i raznorodna po svojoj specijalizaciji a već pre dvadesetak dana potvrđeno je prisustvo preko 400 posetilaca na ovom događaju.

Po ustaljenoj formi odabrano je i poređano za ovu godinu 5 ključnih tema. Svaka ima svoje uvodno predstvaljanje sa eksluzivnim uvodničarima. Imajući u vidu rastuće trendove razvoja u SEE regionu i obzirom na veličinu tržišta i nivo investicionih aktivnosti, jedan panel je posebno posvećen Rumuniji.  interesanto je da posle ovog  panela sledi panel posevćen opštem razvoju u SEE regiona. Ponuđene teme na tom panelu su vezane za tržišta nekretnine Bugarske, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Od 5 govodnika na tom panelu , tri dolaze is Srbije i po jedan iz Hrvatske i Bugarske, što samo po sebi dodatno potrvđuje vrhunsku pozicioniranost razvojnog tržišta nekretnina Srbije.

Očigeldno ono po kvalitetu i obimu poslovnih operacija polako sustiže tržište Rumunije. 
Ova dva panela definiišu blok tema vezanih za situaciju u SEE region koji se sve ćešće ravnopravnije upoređuje sa CEE regionom. Ovo će biti jedna u nizu eksluzivna prilika za posetioce iz Srbije da se merodavno uvere kako se njihovo tržište nekretnina van granica tog tržišta regionalno vrednuje, treitra i preporučuje.

Vidimo se sledeće nedelje u Beču.