REBEC na FIABCI 2015.

image
Jednodnevno profesionalno okupljanje u Ljubljani, ove godine 22. oktobra, ima poseban značaj. Pod istim naslovom, odomaćen naziv „FIABCI Slovenija“ po peti put za redom ugostio je preko 100 učesnika. Na V Međunarodnoj regionalnoj konferenciji posvećenoj razvoju nekretnina, poseta iz Srbije je bila najbrojnija do sada, što u publici, što za govornicom. Poseta iz inostranstva, ne uzimajući u obzir Hrvatsku i Srbiji, je bila najbrojnija u do sada. A struktura posete članova drugih odeljenja FIABCi familije je takodje bila vrlo brojna. Može se čak reći, neuobičajeno za rang koji je konferencija FIABCI Slovenija postigla.

Veliki uspeh ove konferecije, predstavlja da kažemo, ipak nenajavljenu posetu novo izabranog predsednika svetskog FIABCI udruženja, Gdina Kirkor Ajderhanyan-a kao i Gdina Antonia Kampanjolija, regionalnog predsednika FIABCI-ja za Evropu, Bliski istok, koji je ujedno i predsednik FIABCI Italija odeljenja.
Jednodnevni konferencijski program bio je prožet nizom kvalitetnih prezentacija, koje već ukoliko niste,  možete pokupiti sa Fiabci Slovenija web sajta www.fiabci.si.
Još od 2012. ovu konferenciju krasi regionalni panel na kome profesionalci iz Srbije, Hrvatske i Slovenije predstavlju akuelno stanje sa svojih tržišta nakon čega sledi polusatna zajednička diskusija.

Ovog puta, regionalni panel je po prvi put proširen sa predstavljanjem tržišta Italije i Austrije pa samim tim i na ovaj način, produbio se kvalitet i važnost ovog događaja. Posebnu pažnju je izazavo panel vezan za razvoj velikih kompleska nekretnina kao i panel posvećen temi o razvoju investicionih projekata u regiji, šta je isto a šta drugačije. Tom prilikom izdvajamo prezenatciju projeta IKEA kraj Beograda, koji na proleće startuje sa izgradnjom.

Imajući u vidu dosadašnju tematsku koncepciju dosadašnjih FIABCI okupljanja u Ljubljani i ovogodišnju najveću posećenost, može se sa sigurnošću reći da će i sledeća godina biti još uspešnija.