Ovogodišnji finalisti MAPIC nagrade

image
Kao i svake godine, približavanje početka otvaranja ovogodišnjeg MAPIC-a, sve je više dostupno kvalitetnih informacija o tom događaju. Najavljuje se sve više prezentacija, promocija i okupljanja, na kome će se susresti novi stari poznavaoci branše nekretnina, kojima je MAPIC posvećen.
Svakodnevno se zakazuju novi sastanci i beležnice posetioca su sve popunjenije zauzetim termina ubeleženih sastanaka. Jedna od važnih događaja koji će se i ove godine realizovati tokom MAPIC-a je, dodala specijalizovane MAPIC nagrade.

Tradicija dodele pomenute nagrade uspostavljena je još 1996. godine kada se takmičilo “samo” 64 brenda i 17 projekata šoping centara. Ove godine u konkurenciji je bilo mngostuko više kandidata. Sve će to vrhuniti 19. novembra naveče sa početkom u 19:30 gala večerom u prestižnom hotelu Grand Hyatt Cannes hotel Martinez u Kanu na Azurnoj obali. Već sama najava događaja, ukazuje da će u najavi pred preko 300 zvanici biti organzovana nezaboravna ceremonija dodele MAPIC nagrade.
Žiri ove godine ima dvanaest članova a predvodi ih Gđ. Melissa Gliata. Ona je izvršni potpredsednik Thor Equities-a iz Sjedninjenih Američkih Država, inače sponzora ovogodišnje MAPIC nagrade. Od preostalih 11 članova žirija, zastupljenost po državama gde su sedišta njihovih komapnija, slika je sledeća: po tri iz Francuske i Velike Britanije, i po jedan predstavnik  iz Rusije, Španije, Italije, Nemačke, Singapura i Amerike. Interesanto zar ne?
Detaljnije o žiriju možete videti ovde:
http://www.mapic.com/RM/RM_Mapic/2015/images/awards/mapic2015-awards-jury.pdf?v=635774122859007791

Ukupno je propisnao 10 kategorija za dodelu MAPIC nagrada i to:
  1. Najbolji maloprodajni koncept namenjen mod i obući
  2. Najbolji maloprodajni concept namenjen hrani i piću
  3. Najbolji novi maloprodajni dizajn concept
  4. Najbolji maloprodajni concept globalne ekspanzije
  5. Najbolja maloprodajna digitalna strategija
  6. Najbolji Pop Up prikaz
  7. Najbolji šoping centar
  8. Najbolji renovirani šoping centar
  9. Najbolji outlet centar
  10. Najbolji mloprodajni urban projekat
Detaljnije o finalistima možete videti ovde:
http://www.mapic.com/RM/RM_Mapic/2015/documents/mapic-2015-awards-finalists.pdf?v=635814713267631316

Verujemo i nadamo se, da će ovogodišnji pobednici produžiti makar još za godinu dana tradiciju MAPIC nagrade i da će to biti novi izazovi takmičarima za sledeću i naredne godine. Takođe očekujemo da se sledeće godine pojave još savršeniji i moderniji projekti koji će dodatno svojim kvalitetima razviti MAPIC retail i šoping priču.