Pobednici slave na 10. godišnjoj dodeli nagrada SEE Real Estate Awards

image
EuropaProperty je uspešno završila svoju 10. godišnju dodelu nagrada SEE Real Estate Awards u Radisson BLU Hotelu u Bukureštu, Rumunija. Gala nagrade su najavljene kao veliki uspeh i dobro primljene od svih pobednika i njihovih gostiju. Za više "trending" detalja na Twitter-u pratite #SEEAwards.
 
10. godišnja dodela nagrada SEE Real Estate Awards 2014 održana je pred brojnom i entuzijastičnom publikom. Događaj je okupio neke od najboljih kompanija u oblasti nekretnina u regionu, investitora i tržišnih profesionalaca koji su bili prisutni kako bi videli kome će pripasti 29 nagrada koje su podeljene tokom večeri.
 
Nagrada “Kompanija godine” (Company of the Year) dodeljena je vodećem developeru, investitoru i profesionalnom servis provajderu u jugoistočnoj Evropi za aktivnosti i dostignuća tokom 2014. godine. Kompanije su bile ocenjivanje na osnovu ostvarenog ukupnog tržišnog doprinosa, kvaliteta usluga pruženih klijentima, tržišne inovacije, komercijalnog uspeha, liderstva i tržišnog proboja.

Kvalitet i broj nominovanih projekata za ovogodišnji događaj ukazuju na temeljnu snagu tržišta nekretnina u regionu, kompanijama koje su osvojile više nagrada, od kojih je Immochan Imobiliare najvća. Ritejl developer je bio najsjajniji u večernjim satima kada je osvojio tri nagrade, uključujući nagradu za ritejl developera godine (Retail Developer of the Year), "Kompanija godine u svim oblastima"  (“Overall Company of the Year”) i "Profesionalac godine ("Professional of the Year“) koju je dobio njihov generalni direktor Tatian Diaconu.

Developer AFI Europe pokupio je nekoliko nagrada za svoje Afi Park 2 i 3 građevine, uključujući i godišnju nagradu u oblasti razvoja kancelarijskog prostora (Office Development of the Year) i "Projekat godine u svim oblastima" (Overall Project of the Year). SKANSKA je takođe veliki pobednik u oblasti kancelarijskog prostora. Ne samo da je švedska kompanija osvojila nagradu godišnju nagradu za najboljeg developera kancelarijskog prostora (Office Developer of the Year), već je dobila i nagradu u oblasti zelene gradnje (Green Building of the Year) za poslovni centar Green Court Bucharest.

Dobitnici nagrade Projekat godine (Project of the Year) ocenjivani su prema kvalitetu dizajna, efikasnosti gradnje, kvalitetu lokacije, zaštiti životne sredine i komercijalnom uspehu. Sudije su odlučile da je ovogodišnji najbolji razvoj u ritejl oblasti postigao NEPI sa projektom Vulcan Value Centre. Kada je u pitanju rezidencijalni sektor,  godišnja nagrada u oblasti razvoja rezidencijalnih nekretnina (Residential Development of the Year) otišla je u ruke Copou Bellevue, za projekat Adama grupe (Adama Group), koja takođe osvojila nagradu za najboljeg developera u oblasti rezidencijalnih nekretnina (Residential Developer of the Year).

Portugalski developer Sonae Sierra i irski koncern Caelum Development osvojili su godišnju nagradu za koncept i dizajn projekta (Concept & Design Project of the Year) godine za njihov tržni centar u Bukureštu, ParkLake. Mnogo hvaljeni Mercure Hotel Accor grupe (Accor Group) osvojio je godišnju nagradu za hotelski razvoj (Hotel Development of the Year).

Ovogodišnju nagradu za ženu profesionalca, uzimajući u obzir sve oblasti (Overall Professional Woman of the Year) dobila je Gabriela Dragulin, šef Odjeljenja za finansiranje u oblasti nekretnina u UniCredit Bank Tiriac / UniCredit Grupe u Rumuniji. UniCredit je takođe dobila nagradu za banku godine (Bank of the Year). Takođe, EPI and Raiffeisen Evolution dobile su nagradu za investicioni dogovor godine (Investment Deal of the Year) za  centar Promenada Mall.

Kada su u pitanju agencije, međunarodni savetodavac u oblasti nekretnina CBRE dobio je niz nagrada, uključujući nagradu u oblasti kancelarijskog prostora, ritejla i skladištenja (Office, Retail and Warehousing Agency of the Year). JLL je dobio nagradu za investicionu agenciju godine, u velikoj meri kao odgovor na sklapanje dogovora za  Promenada Mall sa kompanijom NEPI. Coldwell Banker su dobili nagradu za rezidencijalnu agenciju godine (Residential Agency of the Year).

Naglašavajući interes u sektoru maloprodaje u regionu jugoistočne Evrope, nekoliko ključnih ritejlera su dobili nagrade tokom ove noći. Nagradu "Ritejler godine u svim oblastima" (“Overall Retailer of the Year”) i "Modni ritejler godine" (Fashion Retailer of the Year) u kategoriji preko 400 kvadratnih metara dobila je kompanija H & M, a nagradu "Modni ritejler godine" (Fashion Retailer of the Year) u kategoriji ispod 400 kvadratnih metara dobila je kompanija Kenvelo. Nagrade za ritejlera godine dobili su ritejleri koji su bili aktivni u celom regionu na osnovu njihove tržišne inovacije, proširenje, doprinosa tržištu, tržišnog udela, koncepta i dizajna, i komercijalnog uspeha.

Drugi značajniji dobitnici nagrada za kompaniju bili su Invest4SEE - industrijski developer godine (Industrial Developer of the Year), Chapman Tailor za arhitektonsku firmu godine (Architectural Firm of the Year)  i MK Illumination za profesionalnog servis provajdera godine (Professional Service Provider). Za tim godine u oblasti upravljanja nekretninama (Property Management Team of the Year) nagradu je dobila kompanija DTZ Echinox, a nagradu za kompaniju godine u oblasti upravljanja projektima u oblasti nekretnina (Property Management Firm of the Year) dobila je Optim Project Management.

Nagrada za advokatsku kancelariju godine (Law Firm of the Year) otišla je u Dentons.
 
Premijer partner: Immofinanz grupe. Pridruženi Partneri: CA IMMO, DTZ Echinox, Skanska Property, Orhideea Centrul Comercial, Esplanda Centrul Comercial i Tom Centrul Comercial.
Sponzor nagrada: MK Illumination.
Poklon sponzori: S + B Gruppe i BCR.
Partneri podrške: Polska Centrum Handlovich, Britanska & Rumunska privredna komora, Filipović Business Advisori i RICS. Partner mesta održavanja: Radisson BLU Hotel.
Partner za inovacije: ROSA. Partner za energetski softber: IBC.
Revizor: EY.

U ime naših sponzora, sudija i učesnika, čestitamo svim dobitnicima.

Već postavljamo binu za sledeću godišnju dodelu nagrada, koja će sudeći po svemu biti još veća.
 
Kompletna lista SEE Real Estate Award nagrada:
 
Retailer of the Year under 400 sqm/Ritejler godine" u kategoriji ispod 400 kvadratnih metara:
Kenvelo
Retailer of the Year over 400 sqm/„Ritejler godine" u kategoriji preko 400 kvadratnih metara:
H&M
Professional Service Provider of the Year/ (Servis provajder godine): MK Illumination
Architectural Firm of the Year/ arhitektonska firma godine: Chapman Taylor
Law Firm of the Year/ Advokatska kancelariju godine: Dentons
Project Management Firm of the Year/ Kompanija godine u oblasti upravljanja projektima u oblasti nekretnina: Optim Project Management
Property Management Firm of the Year/ Kompanija godine u oblasti upravljanja nekretninama: DTZ Echinox
Bank of the Year/ Banka godine: UniCredit Tiriac Bank/UniCredit Group
Residential Agency of the Year/Rezidencijalna agencija godine: Coldwell Banker
Industrial Agency of the Year/ Industrijska agencija godine: CBRE
Retail Agency of the Year/Ritejl agencija godine: CBRE
Office Agency of the Year/Agencija godine u oblasti kancelarijskog prostora: CBRE
Investment Agency of the Year/ Investiciona agencija godine: JLL
Investment Deal of the Year/Investicioni dogovor godine: NEPI acquired Promenada Mall from Raiffeisen Evolution
Residential Developer of the Year/Rezidencijalni developer godine: Adama Group
Industrial Developer of the Year/ Industrijski developer godine: Invest4SEE
Retail Developer of the Year/Ritejl developer godine: Immochan Imobiliare
Office Developer of the Year/Developer godine u oblasti kancelarijskog prostora: Skanska Property Romania
Concept & Design Development of the Year/ Godišnja nagrada za razvoj koncepta i dizajna: ParkLake - Sonae Sierra/Caelum Development - Romania
Green Development of the Year/Godišnja nagrada u oblasti zelene gradnje: Green Court Bucharest - Skanska Property - Romania
Residential Development of the Year/Godišnja nagrada u oblasti rezidencijalnog razvoja: Copou Bellevue - Adama Group - Romania
Hotel Development of the Year/Nagrada za hotelski razvoj godine: Mercure Hotel - Accor Group - Romania
Retail Development of the Year/ Nagrada za ritejl razvoj godine: Vulcan Value Centre - NEPI - Romania
Office Development of the Year/
Godišnja nagrada u oblasti razvoja kancelarijskog prostora: AFI Park 2 & 3 - AFI Europe - Romania
Overall Awards/Opšte nagrade
Retailer of the Year/Ritejler godine: H&M
Company of the Year/ Kompanija godine: Immochan Imobiliare
Project of the Year/ Projekat godine: AFI Park 2 & 3 - AFI Europe
Professional Woman of the Year/ Žena profesionalac godine: Gabriela Dragulin - UniCredit Tiriac Bank
Professional of the Year/ Profesionalac godine: Tatian Diaconu - Immochan Imobiliare