Ortac Ozortac, Partner, We Consult, Turska

2023
image
Nakon 10 godina iskustva u maloprodaji ženske mode, Ortac je prešao u „ECE TR“ kao senior menadžer gde je bio odgovoran za razvoj, lizing i procese upravljanja za različite šoping centre. Zatim je preuzeo ulogu direktora maloprodaje u „JLL Turkey“ gde je bio odgovoran za kreiranje koncepata novorazvijajućih maloprodajnih destinacija i procesa lizinga.
Osnivanjem sopstvene konsultantske kompanije u aprilu 2022 njegov glavni fokus je postao razvoj maloprodajnih parkova u kombinaciji sa promenljivim navikama potrošača i potrebama maloprodajnih brendova.
Drugi važan fokus su projekti renoviranja i rekonstrukcije zastarelih maloprodajnih destinacija. Nove potrebe maloprodaje od cigle i maltera ne odnose se samo na zakupnine ili veličine, već i na implementaciju dugoročnih koncepata i novih brendova u projekte. Zabava, zelenija staništa, prirodni elementi i održivo okruženje su neophodni za opstanak.
Pošto ima bogato znanje izvučeno iz rada sa mnogim investitorima i prodavcima maloprodaja, njegova mreža kontakata i odnosa se prostire širom industrije. Druga poslovna linija u ovom pogledu je stvaranje pravog puta za turske brendove u izvozu svog poslovanja na međunarodna tržišta.
Kao entuzijasta maloprodajne industrije, pisao je članke za nacionalnu i međunarodnu štampu i delio je svoje industrijsko znanje i iskustvo sa predstavnicima sektora kao govornik ili trener na platformama na koje je pozvan.