dr Jovan Nikčević, Stariji advokat, Advokatska kacelarija Baklaja Igrić Tintor, Serbija

2019
image
Jovan se specijalizovao za građevinsko pravo, međunarodne transakcije i rešavanje sporova uglavnom kroz arbitražne postupke. Karijeru je razvio u okviru Energoprojekta, međunarodne građevinske i inženjerske kompanije koja je izgradila brojne složene projekte u više od 50 zemalja sveta. Kao pravni savetnik (2007-2012), viši pravni savetnik (2012-2016) i glavni pravni službenik (2016-2018) aktivno je učestvovao u pregovorima i završetku više od 100 građevinskih projekata i investicija u nekretnine u Srbiji, Bosni i Hercegovini. Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Jordan, Katar, Rusija, Kazahstan, Bjelorusija, Zambija, Zimbabve, Gana i Nigerija.
 
Jovanova glavna ekspertiza je pregovaranje i upravljanje FIDIC ugovorima, ugovorima za nabavku kapitalne opreme, finansijskim aranžmanima i rešavanje sporova. Zastupao je klijente u međunarodnim arbitražnim postupcima koji se vode prema pravilima ICC-a i SCC-a, a savetovao je  stranke u DAB-u i postupku medijacije. Jovan je član Udruženja arbitraže Srbije, član Upravnog odbora Udruženja poslovnih advokata i na listi je lica kvalifikovanih za rešavanje sporova koji mogu biti imenovani za arbitre stalne arbitraže pri Privrednoj komori Srbije.
 
Konsultant je Srpske asocijacije FIDIC (ACES) i učestvuje u stručnim treninzima u vezi sa FIDIC Opštim uslovima ugovora. Jovan redovno objavljuje članke i govornik je na konferencijama relevantnim za građevinsku industriju.
 
Jovan tečno govori engleski i ima dobro poznavanje ruskog jezika.