Vladislav Lalić, direktor kompanije IKEA za nekretnine i razvoj u Jugoistočnoj Evropi

2015
image
Vladislav Lalić je radnu karijeru započeo u kompaniji IKEA, u kojoj je na raznim funkcijama do sada neprekidno proveo više od dvadeset godina.

Lalić je rođen u Beogradu, 22. septembra 1969. godine.  Školovanje je započeo u Beogradu, a nastavio u Stokholmu (International School of Stockholm) i kasnije na američkom Univerzitetu Deere u Atini, gde je i diplomirao Ekonomiju 1991. godine.
Prvi poslovni angažman u kompaniji IKEA je imao u Beogradu 1991. godine, posle čega je bio na rukovodećim pozicijama ove poznate švedske firme u Rumuniji, Turskoj i Španiji. U Madridu je radio i kao Regionalni Direktor Nabavke za Zapadnu Evropu.
Nakon što je IKEA odlučila da ponovo započne svoje aktivnosti u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama, Lalić se 2009. godine vratio u Beograd. Trenutno je zadužen za kupovinu zemljišta, izgradnju i upravljanje objektima kompanije IKEA u regionu Jugoistočne Evrope.

Lalić živi u Beogradu i otac je dvoje dece. Pored srpskog, tečno govori engleski i švedski, a služi se španskim i rumunskim jezikom.