Martin Jacko, Attorney at Law & Managing Partner, LANSKY, GANZGER + partner, Bratislava

2019
image
Martin Jacko je vodeći partner u međunarodnoj advokatskoj firmi LANSKY, GANZGER + partner (LGP Attorneis) i vodi slovačku kancelariju u Bratislavi. On postiže impresivne rezultate u oblastima korporativnog prava, trgovinskog prava, ugovornog prava, transakcionog savetovanja, M&A, građevinskih zakona (uključujući FIDIC), nekretnina, upravnog prava, insolventnosti i zakona o restrukturiranju, usklađenosti, javnim nabavkama, državne pomoći / investiciona pomoć, kao i međunarodnog i evropskog prava.
 
On se fokusira na velike građevinske i infrastrukturne projekte (posebno na sektor transporta), akvizicije kompanija i upravljanje krizama na nacionalnom i međunarodnom nivou. Kao član odbora slovačkog kruga usklađenosti (profesionalna platforma kojoj je suosnivač LGP Slovačka), Martin je veoma aktivan u oblasti vezanu za usklađivanje. Od 2010. godine, kada je registrovan kao administrator za insolventnost i restrukturiranje u Ministarstvu pravde Slovačke Republike, Martin Jacko je vodio nekoliko stečajnih i likvidacijskih postupaka u Slovačkoj.
 
Od 2012. godine (nakon prijema u slovačku advokatsku komoru), Martin je nadgledao pravni tim LGP Slovačka. U 2015. godini postao je partner u LGP Slovačka. Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu Univerziteta Pavol Jozef Šafarik u Košicama, Martin Jacko se pridružio LGP-u kao saradnik kancelarije LGP u Bratislavi 2008. godine, koja je tada tek tada osnovana.
 
Kao jedan od prvih članova tima u LGP Slovačka, Martin je imao priliku da doprinese procesu pretvaranja lokalne kancelarije u predstavnika međunarodne advokatske kancelarije kao značajnog igrača na slovačkom domaćem tržištu. Martin uvek nastoji da razmišlja izvan okvira i klijentu pruža zakonsko rešenje koje je ne samo primenjivo, već i ekonomski razumno za klijenta, često kao  rešenje po meri.
 
Jezici koje govori: slovački, češki, engleski, nemački