Bernhard Öetsch, Izvršni direktor, AFC, Austria

2019
image
Bernhard Öetsch završio je Tehnički univerzitet u Beču. 1980. godine osnovao je kompaniju koja se bavi tehnologijom prozora, a 1988. godine osnovao je kompaniju koja se bavi konsaltingom u oblasti razvoja aluminijskih fasada (AFC). I dan danas je 100% vlasnik i CEO obe kompanije. Gospodin Öetsch učestvovao je na projektima u preko 30 zemalja. AFC je sarađivao sa nekima od svetski poznatih arhitekti poput: Norman Foster-a (4 projekta), Zahe Hadid, Skidmore Owings and Merrill-a, Murphy Jahn-a, Jean Nouvel-a, Cesar Pelli-ja, itd.

U trajanju od dve godine bio je član “National Austrian CEN” delegiran za tzv. zidove zavese (CEN = Comité Européen de Normalisation). Austrijska nacionalna nagrada za konsalting 1993 pripala je gospodinu Öetsch-u. Jedna od njegovih odgovornosti je i mesto u arbitražnom udruženju za velike Austrijske projekte između izvođača i investitora.

Najbolji projekti na kojima je radio su: Telekom toranj u Kuala Lumpuru u Maleziji, podzemna saobraćajna stanica kod aerodrome u Hong Kongu, stadion “grad fudbala” u Johanezburgu u Južnoj Africi, “Alianz center” u Frankfurtu u Nemačkoj, “Sony center” na Potsdamer trgu u Berlinu u Nemačkoj, “DC tower” u Beču u Austriji, blokove 17 i 18 u Moskvi (u izgradji) u Rusiji, “Lakhta” u Sankt Peterburgu od 460m (u izgradnji).

Gospodin Öetsch je svoja znanja i veštine okupio oko konceptualnog inženjerstva, kreativnih ideja pri razvijanju, razvijanju jedinstvenih system i usvajanju sistema dvostrukih fasada.