Milan Janković, MRICS, Partner i suosnivač, 3lite

2019
image
Milan Janković je partner i suosnivač 3lite, projekta i poslovnog konsaltinga koji pruža specijalizovane usluge za složene ili problematične projekte u izgrađenom okruženju. On je odgovoran za ukupan razvoj poslovanja 3lite aktivnosti u SAD, Velikoj Britaniji i Evropi.
Izuzetno je strastven prema visokim zgradama i vidi svetlu budućnost za region Jugoistočne Evrope. Kao region koji doživljava nekoliko visokih zgrada u izgradnji ili u njihovom planiranju, Milan je pokrenuo inicijativu da okupi predstavnike drugih zemalja u Regionalnom odboru za jugoistočnu Evropu koji će promovisati CTBUH i njegove principe u ovom delu sveta.
Milan je magistrirao na univerzitetskom koledžu u Londonu (UCL), gde je magistrirao Project & Enterprise Management i Univerzitetu u Beogradu, gde je magistrirao iz arhitekture. Takođe je član Kraljevskog instituta ovlašćenih geodeta (MRICS), a odnedavno i predstavnik CTBUH za Srbiju. Prie osnivanja kompanije 3lite, Milan je vodio razvoj poslovanja za Turner Construction International u regionu Evrope i Centralne Azije, od Velike Britanije do Kazahstana, u potrazi za značajnim i visokim zgradama u regionu.

Oženjen je i ima jednu divnu ćerku.