Tobias Brown, Razvoj & Akvizicije, Easy Hotels

2018
image
Tobias se nedavno pridružio EasyHotelima Plc i odgovoran je za usmeravanje strategije razvoja, uspostavljanje brenda budžeta putem mogućnosti prikupljanja, zakupa i franšizinga, fokusirajući se na primarne i sekundarne gradove u regionima D-A-CH, CEE i CIS.
Takođe je upravni direktor B2H Scout-a (Business 2 Hospitality), nezavisna savetodavna služba koja pruža razvoj i podršku za korporativne investiture i inevstitore u odmarališta i ugostiteljstvo. Do danas koncepti smeštaja uključili su širok spektar hostela, servisiranih stanova, budžetske ekonomije, midscale hotela, nezavisnih i brendiranih nekretnina, od butika / dizajnera do mitinga u punom servisnom kompleksu sa konceptima iznajmljivanja i razmene; nove izgradnje, konverzije i mešovite upotrebe u celoj D-A-CH, CEE, SEE i nedavno na Karibima, Tajlandu i Jadranskom regionu - fokusirajući se na alternativne koncepte smeštaja u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Klijenti su uključili TUI Hotels & Resorts, NOVUM Hotel Group, Leonardo Hotels, Solutions HI®, 25hours, prizeotel i citizenM.
Tokom proteklih nekoliko godina Tobias je takođe bio Operativni partner za Cornucopia Capital Ltd. i Hotel Advisor za AUCTUS Capital Partners AG, oboje specijalizovane u butik fondovima fokusiranim na poreklo ugovora, finansiranje i investicije sa posebnom stručnom spremom u sektoru nekretnina, maloprodaji i razonode. Naročito na osnovu ugovora o imovini, uključujući i hotelske portfelje, brendirali su mešovita mjesta i samostalni hoteli širom panevropskog regiona.
Prethodno je Tobias radio kao glavni razvojni direktor za BMHG - Berlin Munich Hospitaliti Group, nemački hotelski investitor / menadžment kompanija, spcijalizovane za razvoj i upravljanje brendiranim hotelima. Bio je viši konsultant u kompaniji Treugast Solutions i projektant u Loginns Immobilienentvicklungs GmbH koji je razvio preko 15.000 m² midscale , celogodišnjeg austrijskog letovališta sa konceptom iznajmljivanja i zamene. Pre toga je bio sa Vindham Hotel Group (bivši Cendant) kao direktor International Development u Centralnoj i Istočnoj Europi, koji razvija i širi svoje franšizne i upravljačke sisteme u regionu Centralne i Istočne Evrope, blisko sarađujući sa svojom partnerskom kompanijom RCI Europe, najvećom svetskom kompanijom za razmenu i članstvom, uključujući Novasol i Landal.
Tokom skoro 25 godina iskustva u hotelskom sektoru, on je takođe imao nekoliko odgovornih uloga u menadžmentu prodaje i marketinga i operacija u luksuznoj hotelskoj i turističkoj industriji u Nemačkoj, SAD-u i Velikoj Britaniji sa kompanijama Dolce Hotels & Resorts, InterContinental Hotels Group, Rosevood Hotels & Resorts, Savoi Group, Peninsula Hotels i Baierischer Hof u Minhenu.
Tobias ima diplome iz Vestminster Collegea u Londonu i Univerziteta Cornell, Ithaca, SAD. Baziran u Hamburu, aktivan je i član Alenarskog Univerziteta Cornell, trenutno je regionalni direktor CHS nemačkog odeljenja i član CHS AlpAdria i istočnoevropskog odeljka, a čiji je bio suosnivač 2007. godine.