Ivan Gazdić, Stariji saradnik, Bojović i Partneri, Advokastka kancelarija

2016
image
Ivan Gazdić je stariji saradnik u Bojović & Partners i predsednik je Odbora za nekretnine i gradnju pri Savetu stranih investitora.
Ivan je specijalizovan za oblast prava u vezi nekretnina i gradnje. Pored toga, svoju stručnost stekao je i u oblasti privrednog i ugovornog prava, kao u oblasti energetike i infrastrukture. U svom dosadašnjem radu, savetovao je brojne strane investitore koji su bili zainteresovani da razvijaju svoje projekte u Srbiji i Crnoj Gori.
Ivan je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2009). Ivan ima preko 6 godina relevantnog iskustva. Pre pridruživanja timu Bojović & Partners, Ivan je radio kao saradnik i kao stariji saradnik u drugim renomiranim advokatskim kancelarijama.
Ivan je na listi preporučenih advokata u editorijalu The Legal 500 Europe, Middle East & Africa 2016, za industriju nekretnina i građevinarstva za Srbiju.
Ivan je član Advokatske komore Srbije, Pravnog odbora Saveta stranih investitora, kao i Odbora za nepokretnosti pri AmCham-u.
Neke od najvećih transakcija iz oblasti nekretnina i gradnje u okviru Bojovic & Partners uključuju sledeće klijente: Hotel Jugoslavija (savetovanje u vezi izgradnje, imovinskih pitanja, zakupa itd. radi rekonstrukcije hotela u lanac Kempinski), grčki fond za nekretnine (savetovanje u ad hoc međunarodnoj arbitraži iz oblasti nekretnina), belgijska kompanija iz industrije energetike (pružanje saveta kompaniji koja se bavi proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora u aspektu nekretnina i izgradnje, između ostalog), Nestlé (savet u vezi nekretnina, povodom transakcije sa Centroproizvodom), adidas (zakupi, hipoteke, ugovori o građenju), Poseidon Group (pravna podrška londonskoj investicionoj i kompaniji u vezi nekoliko građevinskih projekata u Srbiji – retail parkovi, uključujući pravna mišljenja, ugovore o građenju, postupak konverzije na zemljištu, postupak izdavanja dozvola, zakupi), Tenth Planet (pravni savet u vezi nepokretnosti za britanski investicioni fond, radi izgradnje luksuznog turističkog kompleksa u Crnoj Gori na obali Jadranskog mora), Philips (savetovanje u vezi zakupa i JPP), Halkbank (savetovanje u vezi raznih nepokretnosti i hipoteka, uključujući i analizu sredstava obezbeđenja), i mnogi drugi.Tečno govori Srpski i Engleski.