Dragan Drača, Direktor Poreske i pravne usluge, PricewaterhouseCoopers, Srbija

2016
image
Dragan Drača je direktor u PwC Srbija timu za poreske i pravne usluge. Dragan ima više od 12 godina profesionalnog iskustva u oblasti poreskog savetovanja. Dragan ima bogato iskustvo u poreskim pitanjima u delatnosti poslovanja nekretninama u Srbiji i u Crnoj Gori, uključujući poresko strukturiranje projekata tokom njihovog celog životnog veka, spajanja i akvizicije, podršku u komunikaciji sa Poreskom upravom, i rešavanje složenih poreskih problema. Dragan je savetovao najznačajnije lokalne i regionalne kompanije u oblasti poslovanja nekretninama, kao što su Merrill Lynch / MPC Properties, Delta Real Estate, Marfin, Lamda, Capital Estate.
Dragan je godinu dana radio u timu za međunarodne transakcije u PwC Irskoj, savetujući svetske privatne investicione fondove o transakcijama širom Evrope, Azije i Amerike.
Dragan je potpredsednik Poreskog odbora Saveta stranih investitora, i član srpskog ogranka Međunarodne fiskalne asocijacije i poreskog odbora Američke privredne komore u Srbiji. Tokom prethodnih godina, Dragan je radom u ovim odborima doprineo unapređenju i oblikovanju poreskih propisa u Srbiji i promovisanju reformi.
Dragan ima zvanje magistra ekonomskih nauka Ekonomskog fakulteta u Beogradu.