Vladislav Lalić, Regionalni menadžer imovine i ekspanzije, IKEA, Jugoistočna Evropa

2016
image
Vladislav Lalić pridružio se timu IKEA Jugoslavija 1991, a nakon što su planovi kompanije u ovom regionu zaustavljeni već 1992., karijeru je nastavio u Rumuniji i Sloveniji. Od 2001 – 2005, pokrivao je poziciju regionalnog Purchasing Manager-a u organizaciji IKEA Turska, gde je bio zadužen za procese nabavke i odnose sa dobavljačima u Turskoj, Egiptu, Grčkoj, Bliskom istoku, centralnoj Aziji i Iranu.  
Od 2006 – 2009. godine, Vladislav je radio za kompaniju IKEA Španija, gde je osim procesa nabavke IKEA asortimana u Portugalu, Španiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Belgiji, bio zadužen  i za upravljenje green field investicijom kompanije IKEA u izgradnju dve fabrike za proizvodnju nameštaja.
Vladislav se 2009. godine vratio u Srbiju, i pridružio timu  IKEA jugoistočna Evropa, na poziciji regionalnog direktora za razvoj. Trenutno je fokusiran na ambiciozan plan širenje mreže IKEA robnih kuća u Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Odgovoran je praćenje tržišta, kupovinu zemljišta, proces dizajna i planiranja robnih kuća, izgradnju i održavanje objekata.
Završio je ekonomiju na američkom koledžu u Atini. Govori engleski, švedski i rumunski, i služi se španskim jezikom.