Mirjana Prljević, President TESLIANUM, Urednik SCENTIA Prepodneva

2016
image
Suosnivač i predsednik EIC TESLIANUM, preko 20 godina iskustva u strateškom pozicioniranju u oblasti preduzetništva sa bogatim iskustvom kao savetnik vlade Republike Srbije. Bila je gostujući predavač na nekoliko univerziteta širom sveta:
  • London School of Commerce, Harvard,
  • BIMBA-Beijing International MBA,
  • Antai College Shanghai Jiao Tong University,
  • Moscow Higher School of Economics etc.
Njena knjiga “Strateško pozicioniranje kao ključ uspeha” je prevedena na šest jezika i nagrađena na IV Međunarodnom sajmu “Brand Fair” za “Knjigu godine”, u kategoriji autorski praktikum u Beogradu 2008. godine.
Autor je više članaka i projekata u oblasti energetske efikasnosti: projekat “SCIENTIA - Small Cities Energy Efficient Territorial Innovative Action – Advocacy NGOs networks for sustainable use of energy and natural resources in the Western Balkans and Turkey – ETNAR, IPA-CSF-2014/351-683”, članak Energetska efikasnost kao pokretačka snaga održivog razvoja zemlje, članak Ušteda energije stvara nova radna mesta, članak “LEEN: Learning Energy Efficiency Network  metodologija kao pokretačka snaga održivog razvoja zemlje.
Osvojila je prvo mesto na Tender Innovation & Renewable Energies in Rural Africa u organizaciji Svetske banke za projekat “Rural Cyber Space Package”, za korisnika vladinu agenciju ASER: Senegalese Rural Electrification Agency, Senegal, 2011. Aktivno je učestvovala na konferenciji Rebec 2010 kao jedan od govornika na panelu vezanom za energetsku efikasnost u Srbiji.