You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Učitavanje...

James Kinnell

James Kinnell

MRICS, Vodeći direktor, Chapell Hill Capital


Džejms je diplomirao ekonomiju i zemljišno pravo na Univerzitetu u Notingemu. Potom je stekao master iz upravljanja imovinom i investicijama i diplomirao 1996. Džejms je postao član Kraljevske institucije ovlašćenih geodeta (MRICS) 1999. Započeo je karijeru u Londonu i Holandiji ranih 90-ih sa Whitbread Plc u korporativnom spajanju i akvizicijama. Godine 1993. pridružio se Healei Baker Cushmansu radeći u njihovoj međunarodnoj diviziji iz Londona. Godine 1995. osnovao je Bradmore Consulting. Iskustvo
Period: 1995. do 2005., Bradmore Consulting, pozicija: osnivač i predsednik, Osnivač Bradmore Consulting-a 1995. Godine.
Ova kompanija je prvenstveno imala za cilj pružanje konsultantskih usluga u oblasti komercijalnih nekretnina širom CIE i SEE. Kompanija je rasla u periodu od 10 godina sa kancelarijama u Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Češkoj, Rumuniji i Slovačkoj sa preko 140 zaposlenih. Usluge su se sastojale od kancelarijskog i maloprodajnog posredovanja, procene vrednosti, kupovine i otuđenja tržišta kapitala, strukturiranih finansija, upravljanja imovinom. Glavni klijenti su bili AEV, Plaza Centers, GTC, Invesco, Skanska, IKEA, TeleReal Trillium, HipoInvest, Bank Austria, Nokia, Seimens. Izvršena transakcija na tržištu kapitala u ovom periodu premašila je 1,2 milijarde evra.
Prodao posao Kingu Sturge-u 2005. Period : 2005 - 2011, King Sturge, pozicija: partner u kapitalu Nakon prodaje Bradmore Consulting-a, imenovan je za regionalnog direktora sa odgovornošću za Centralnu i Jugoistočnu Evropu. Prodao posao kompaniji JLL 2011. Primarni fokus je bio na upravljanju postojećim klijentima i novim korporativnim klijentima, razvoju poslovanja, regionalnom menadžmentu i koordinaciji. Usmeren je bio na usluge korporativnih nekretnina za multinacionale, upravljanje fondovima sa fokusom na akvizicije i otuđenje tržišta kapitala za institucionalne investitore, strukturisano finansije, upravljanje imovinom, finansijsko modeliranje i pružanje saveta o izgradnji portfolija. Pribavljeno i stečeno preko 1,4 milijarde evra imovine. Odgovornost menadžmenta: Formulacija i implementacija strategije, izveštavanje, revizija učinka, ciljanje rezultata i profita, preuzimanja ili spajanja. Nadgledanje 5 regionalnih kancelarija sa kombinovanim brojem zaposlenih od 140 zaposlenih i godišnjim ciljem prihoda od 15 miliona BDP. Glavni klijenti su bili Aviva, Plaza Centers, Deutsche Bank, Barclais, DHL, Tesco, VP Carei, GTC, Avaia, Euronet, Challenger Pension Fund, Catalist Capital, Aberdeen AM, Investec.
 
Ostale pozicije u King Sturgeu:
Član Međunarodnog odbora za strategiju.
Član međunarodnog menadžmenta Ekec.
Član Investicionog komiteta.
 
Period: 2011 – 2014 (u saradnji sa Chapel Hill Capital), Jones Lang Lasalle
Pozicija: Regionalni direktor za Centralnu i Južnu Evropu
Imenovan da nadgleda i koordinira regionalne poslovne aktivnosti JLL u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Glavne geografske oblasti su uključivale Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Rumuniju i Bugarsku. Primarni fokus na tržišta kapitala, međunarodne korporativne usluge nekretninama za Nestle, Avaia, Corning itd., međunarodne procene portfelja za fondove za nekretnine i Prop Co's, upravljanje imovinom i investicijama za sredstva strukturiranih fondova i inicijative za otklanjanje dugova banaka. Koordinacija i upravljanje regionalnim timovima, izveštavanje, razvoj poslovanja, ciljevi prihoda odeljenja.
 
Ostale pozicije u odboru.
Neizvršni direktor Aviva Properti Fund CEE, direktor Niirlog Estates, direktor Cail Properti Group, IPO Europe Chapter - Moderator
 
Period: 2014 -2016 Chapel Hill Capital, pozicija: generalni direktor Continental Europe
Firma predstavlja investitore pravna lica u kupovini komercijalnih nekretnina ili platformi širom CIE. Glavne geografske oblasti su uključivale Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Rumuniju i Bugarsku. Posao je takođe uključen u prikupljanje privatnog kapitala za transakcije imovine pri čemu Chapel Hill koinvestira sa svojim klijentima. Od 2014. godine kompanija je uložila 532 miliona evra kapitala širom CIE.
Period: od 2016. do sada…. Chapel Hill Capital & Goldman Sachs, pozicija: suvlasnik
 
U 2016. smo formulisali partnerstvo za zajedničko ulaganje u kapital sa Goldman Sachs-om za sticanje komercijalne imovine širom CIE. Prva transakcija bila je akvizicija portfelja SEB-a za 625 miliona evra, a naknadne akvizicije su bile od Heitmana i drugih regionalnih institucionalnih fondova. Trenutni AUM je oko 750 miliona Eur. Fokus je na tranziciji mogućnosti za dodavanje vrednosti u jezgro, implementaciji ESG strategija na nivou pojedinačne imovine i realizaciji korporativnih ciljeva Goldman Sachsa da se smanji ekološki otisak kancelarijskog portfelja za 50% do 2030. godine.
Govornici
Pojedinosti događaja

Hibridni događaj

Saznaj više
Socijalne mreže