You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Učitavanje...

Olivera Dzelić

Olivera Dzelić

Rukovodilac sektora za javne i projektne finansije, NLB Komericijalna banka, Srbija


Olivera Dželić pridružila se timu NLB Komercijalne banke u januaru 2022. godine, kao rukovodilac sektora za javne i projektne finansije, sa posebnim fokusom na podršku povećanju lokalnog otiska NLB grupe u ESG finansiranju, odnosno obnovljivom i drugom (projektnom) finansiranju sa zelenom komponentom.
Nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Olivera je svoje bankarsko znanje i iskustvo akumulirala kroz širok spektar bankarskih aktivnosti tokom svoje 22 godine karijere, prvo u Narodnoj banci Srbije, a kasnije u međunarodnim bankarskim grupama Intesa i UniCredit.
Rad u odeljenjima za međunarodno bankarstvo i trgovinsko finansiranje, kao i saradnja sa finansijskim institucijama i multilateralnim organizacijama, proširila je njene bankarske horizonte neophodne za razumevanje detalja kako bi pokrila složena pitanja projektnog i strukturiranog finansiranja. Budući da je sertifikovani trener u okviru programa obuka trenera Bank Akademie Frankfurt i sertifikovano poznavanje engleskog jezika omogućili su dodatni kvalitet usluge klijentima.
U proteklih 15 godina Olivera je koordinirala i podržavala različite vrste razvoja obnovljivih izvora/projekata nekretnina na lokalnom i prekograničnom tržištu, kroz različite strukture finansiranja uključujući klupske poslove, sindikacije i paralelne strukture zajma sa multilateralnim kompanijama. Snažan fokus je u poslednjih 5 godina bio posvećen finansiranju projekata obnovljivih izvora energije, gde je koordinirala tj. vodila finansiranje projekata obnovljivih izvora energije uključujući nekoliko najvećih vetroparkova na srpskom tržištu i takođe aktivno doprinosila ESG radnim grupama u svojoj bankarskoj zajednici.
Kako ESG postaje sve važniji i u fokusu svih aktera u privredi, Olivera sa ostalim članovima tima NLB Komercijalne banke strastveno radi na podršci održivom finansiranju ugrađujući prakse održivosti u relevantne proizvode i usluge.
Pojedinosti događaja

Hibridni događaj

Saznaj više
Socijalne mreže